Algemene vragen

Hoe lang kan ik nog updates downloaden na aankoop?

Eens je een module aangekocht hebt, kan je nog één jaar lang GRATIS updates downloaden van onze site. Gewoon inloggen op je account en naar het overzicht van je bestellingen gaan.

Wat na 1 jaar?

Dan moet u de module opnieuw aankopen. Razzi bieden geen vorm van langdurige SLA.

Ik krijg geen product key?

De modules van Razzi zijn niet beveiligd met een licentiesleutel, je zal er aldus geen krijgen. Dit zorgt enkel voor een mogelijke oorzaak van problemen.

Op hoeveel winkels mag ik de software gebruiken?

Omdat alle modules van Razzi origineel ontwikkeld zijn vanuit het “multi store”-concept mag je die binnen 1 OpenCart installatie gebruiken voor alle winkels die je er binnen draait.

Waar kan ik het telefoonnummer van Razzi vinden?

Razzi is enkel bereikbaar via e-mail. Dit omdat we onze modules aan een lage kostprijs willen aanbieden en we door het niet bieden van een telefonische support de werkingskosten kunnen drukken.

Kan Razzi mij helpen bij andere OpenCart problemen?

Jazeker. Contacteer ons via het contactformulier en beschrijf duidelijk waarvoor je onze hulp wenst. We zullen je zo snel mogelijk een antwoord toesturen met daarin de hulp die we je kunnen aanbieden en tegen welke voorwaarden.

Kan ik een module voorstellen?

Jazeker, Contacteer ons via het contactformulier en beschrijf goed wat je wilt dat de module moet doen. Denk hierbij na over de wat, wanneer, wie en hoe.

Maakt Razzi ook module op vraag?

Dat doen we zeker. Contacteer ons via het contactformulier en beschrijf goed wat je wenst dat de module met doen. We zullen je zo snel mogelijk een antwoord toesturen met daarin de hulp die we je kunnen aanbieden en tegen welke voorwaarden.

Wat bij aanpassingen aan de werking van bijvoorbeeld Kiala of Sofort?

Razzi volgt continue zijn leveranciers op. Wanneer er een verandering optreed aan hun software passen we zo snel als mogelijk onze modules aan. Via onze nieuwsbrief brengen we u dan ook zo snel als het kan op de hoogte.

Waar kan ik bugs of issues melden?

Contacteer ons via het contactformulier en beschrijf het issue of bug goed. Denk hierbij na over de wat, wanneer, wie en hoe. Vergeet zeker niet om eventuele foutboodschappen mee in de mail te sturen. Hoe vollediger je bent, hoe beter en sneller we je kunnen helpen.

Kan ik een factuur krijgen?

Normaal maken we geen factuur omdat onze modules zo goedkoop zijn. Indien je toch een factuur wenst, contacteer ons dan via het contactformulier. Voor een bestelling kleiner dan €100 vragen we voor een factuur een administratieve vergoeding van €25.

Wij helpen u graag verder

Hebt u nog vragen waarop u hier geen antwoord vindt, contacteer ons dan snel, en we helpen u graag verder

Stel je vraag!