FAQ Kiala Shipment/Verstuur module

Heb ik VQmod nodig?

Om de module te laten werken of installeren is vQmod niet nodig, alles is ontwikkeld om te werken binnen een standaard OpenCart installatie.

Minimale versie OpenCart?

De Kiala Shipment/verstuur module is ontwikkeld tegen een OpenCart versie 1.5.6 maar moet op toekomstige versies blijven werken daar er enkel gebruik is gemaakt van de code aanwezig binnen een standaard OpenCart installatie.

Hoe weet ik zeker dat de module correct werkt?

Het beste doe je dit door gewoon een bestelling te plaatsen en als verzending Kiala te selecteren. Hierbij dien je zeker aandachtige te kijken dat de coördinaten van de ontvangende Kiala punt mee over genomen worden naar het opmerkingen veld.

Als alles correct verlopen is zie je nu binnen je shop een bestelling staan waarbij bij de opmerkingen de gegevens voor de verzending met Kiala vermeld staan.

Welke verzendingskosten geef ik in, tegen welke BTW?

De verzendingskosten moet je altijd ingeven volgens “land vanwaar de goederen vertrekken” tov “land waar ze naar toe verstuurd worden”.

De verzendingskosten dienen ingegeven te worden zonder BTW. Boekhoudkundig t.o.v. de BTW van het land van waar je de factuur maakt.

Heb ik een Kiala account nodig?

Voor een correcte werking van de module is dit niet nodig.

Welk voordeel bied de module, de klant kan toch zelf de gegevens van het Kiala punt invullen?

Dat is correct, maar hoeveel keer wordt dit niet vergeten of niet correct ingevuld? En dan begint het op en neer mailen. Met deze module wordt zelf aan de klant het voorstel gedaan welke punten zich in zijn buurt bevinden, en hoeft hij enkel een selectie te maken. Zo worden er veel fouten voorkomen!

Moet de klant zelf zijn adres nog eens invullen?

Nee, de module geeft dit automatisch door aan het selectie veld van de Kiala verstuur module.

Kan de klant een ander adres kiezen?

Dat kan altijd. Als het bijvoorbeeld een cadeau is, kan het adres naar waar de module moet zoeken voor het dichtstbijzijnde Kiala punt, altijd gewijzigd worden. Het verstuur adres in het bestelscherm en het verstuur adres van het Kiala punt kunnen aldus afwijken.

Kan je per winkel andere kosten aanrekenen?

Dat kan zeker, je kan per winkel definiëren naar naar welke landen je wilt sturen tegen welke prijs. Je bent niet verplicht de Kiala prijzen te volgen maar kan nog iets extra aanrekenen voor behandeling van het pakje.

Kan ik de optie afleggen voor een bepaalde online webwinkel?

Jazeker, of disabled een verzending op het niveau van een winkel of je voegt geen lijnen toe voor die winkel.

Hoe installeren?

Zie installatiehandleiding

Kan ik zelf een extra taal bijvoegen?

Dat kan je zeker. Het beste vertrek je hiervoor van het Engelse of Nederlandstalige taalbestand. Dit file kan je vinden op de locatie catalog\language\dutch\shipping\kiala.php.


Verander wel enkel de teksten, niet de variabelen, want anders zal de module niet meer werken. Wees wel zeker dat je die taal ook al toevoegt hebt bij de standaard talen van OpenCart. (http://www.tmdhosting.com/tutorials/opencart/opencart-add-language.html)

 

Welke talen komen er standaard mee?

Nederlands, Engels, Frans

Werkt de module ook als ik HTTPS gebruik?

Jazeker, de module is zo ontwikkeld dat deze perfect werkt wanneer u op u site een SSL certificaat gebruikt. U moet ook u winkel url binnen de administratie van de module niet aan te passen van http naar https.

Wat moet ik invullen bij SENDER ID?

Voor versies lager dan v0.13, moet deze instelling op DEMO_DSP worden gelaten. Vanaf versie v0.13 is deze instelling veranderd en zijn de waarde vooraf ingevuld.

Ik vind mijn antwoord niet?

Of neem een kijkje op onze algemene vragen pagina of contacteer Razzi via het contactformulier

Wij helpen u graag verder

Hebt u nog vragen waarop u hier geen antwoord vindt, contacteer ons dan snel, en we helpen u graag verder

Stel je vraag!